Skip to content

Be’ ALTIJD WAT TE MELDEN

 

Be heeft altijd wat te melden is DE comedy avond van FLOW. Be heeft altijd wat te melden is gestart in 2017 en heeft de eerste drie edities in zijn geheel uitverkocht! Het concept is bedacht door ‘Be Romy’ van de FLOW cast en is hierin begeleid door Y.M.P. Dit concept is enerzijds in het leven geroepen omdat Productiehuis FLOW heeft gemerkt dat er vanuit de doelgroep veel vraag is naar comedy avonden waar ouderwets gelachen kan worden om lokale artiesten.
Anderzijds zijn er weinig comedy avonden in Rotterdam. Met name in Rotterdam Zuid is het aanbod schaars.

Be heeft altijd wat te melden bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het artistieke ‘Be heeft altijd wat te melden’. Dit is een laagdrempelig comedy podium met professioneel podiumkunstenaar Be Romy waar rauwheid, puurheid en eerlijkheid centraal staan.

Uniek aan Be heeft altijd wat te melden is de koppeling met de online wereld. Vandaag de dag zijn er vele internetsensaties die via online kanalen openingen vinden in de comedy wereld. Be heeft altijd wat te melden biedt voor het eerst een fysiek podium aan deze talentvolle comedians. Internetsensatie Gielzzz heeft het afgelopen jaar 3 keer op het podium gestaan en is goed ontvangen. Het tweede onderdeel is het dialoog met het publiek. Maatschappelijke thema’s als opvoeding (gedifferentieerd naar cultuur), seksualiteit, digitalisering en de jeugd komen aan bod. Door deze thema’s te overgieten met een comedy sausje worden ze meer toegankelijk en bespreekbaar. Het afgelopen jaar is dit onderdeel zeer goed ontvangen. Rotterdam heeft behoefte om te kunnen spreken binnen veilige kaders.

Be heeft altijd wat te melden zal ook stand-up poetry programmeren. Stand-up poetry is een nieuw genre dat zich beweegt tussen de lijn van comedy en feiten in een Spoken word jasje. Dit resulteert in comedy, maar dan net even anders; namelijk op poëtische wijze. Tot slot zal Be heeft altijd wat te melden zich richten op interactiviteit door middel van karaSpoken. Hierbij worden deelnemers uit het publiek gehaald die een poging mogen wagen om het werk van een bekende, danwel onbekende, Spoken word artiest voor te dragen.