Skip to content

FLOW SPOKEN WORD GALA

FLOW Spoken word gala is een gala met literaire inhoud. Op een klassieke manier (gala) komt men in aanraking met woordkunst.  Door de innovatieve manier om spoken word, theater, gala en live band te combineren krijgen de bezoekers kennis op een bijzonder ludieke manier toegereikt. Deze combinatie van kunstvormen is op dit moment uniek in Nederland.

Tijdens FLOW Spoken word gala staan persoonlijke ervaringen en maatschappelijk relevante thema’s centraal. De nadruk ligt op het leren kennen van jezelf in al zijn facetten, maar ook op het beter leren kennen van de samenleving waar in we vandaag de dag leven. Het belangrijkste uitgangspunt van Spoken word is de emotionele belevingswereld over brengen aan de bezoeker. Door de bijzondere en unieke combinatie die FLOW gebruikt kan deze vorm van een interactieve voorstelling worden gerealiseerd. 

FLOW Spoken word gala is uitgegroeid van een  ‘simpel’ evenement tot een daadwerkelijke professionele avond in samenwerking met Theater Zuidplein. De FLOW cast bestaat uit een vaste crew: 8 jongeren die zichzelf van amateur kunstenaar hebben opgewerkt tot professioneel podiumkunstenaar. Het succes van FLOW in 2017 was te wijten aan de nauwe connectie die FLOW heeft kunnen leggen met de doelgroep. Door duidelijke thema’s zoals bijvoorbeeld inclusiviteit & shakespeare te kiezen heeft FLOW een heel nieuw doelgroep weten te bereiken en hiermee het netwerk verbreed. Met deze vooruitzichten en een hoop nieuwe energie gaan wij hierop voortborduren in 2018.