Skip to content

MODERN SHAKESPEARE

Modern Shakespeare – The Masked Ball Spoken word Gala

William Shakespeare wordt door de wereld gezien als de grootste schrijver aller tijden.

Wij zijn het daar helemaal mee eens. Waar wij het echter niet mee eens zijn is de manier waarop shakespeare wordt gepresenteerd. Shakespeare was een man van het volk en sprak tot alle bevolkingslagen zonder daarvoor de grootste en extravagante decors te gebruiken.
De manier van shakespeare was goed te vergelijken met de ‘’straat’’. 

Wat is de relatie van spoken word tot Shakespeare? Hoe verhoud Shakespeare zich in anno 2018 tot een jeugd die vrijwel niks meer weet van Shakespeare en wie hij was of wat hij deed? In de nieuwe modern Shakespeare worden de werkmethodes van Shakespeare en de kaders van de FLOW cast naast elkaar gelegd. De eenvoud van Shakespeare die een ieder kon aanspreken komt overeen met spoken word. De teksten van Shakespeare zijn tot de dag van vandaag relevant voor vele woordkunstenaars en hebben zelfs de grootste hiphop artiesten beïnvloed. Zijn invloeden zijn nog overal terug te vinden. Shakespeare is HipHop, Jazz en woordkunst in één.

Spoken word heeft als taak de waarheid naar het licht te brengen en doormiddel van de persoonlijke eigentijdse verhalen die overeen komen  met de universele verhalen van Shakespeare een eigentijdse versie van Shakespeare te maken. Themas als Liefde (Romeo & Julia), Macht (king Richard |||) & komedie/tragedie (the merchant of venice matchen) worden weerlegd in spoken word. Tevens is het een gemaskerd ball wat in lijn staat met de voorstelling.

Het draait vandaag de dag immers allemaal om het dragen van maskers. Niemand is meer wie hij zegt te zijn. Maar wie zijn de mensen achter het masker ?