Skip to content

SHARIF ABDOELHAK

 

Sharif is één van de mannen van het theatercollectief Blauw Bloed, waarvan de succesvolle theatervoorstelling “Echte Mannen Drinken Bier” in april 2015 in première is gegaan. Al vroeg had deze jongeman gevoel voor entertainen; op 12 jarige leeftijd kwam Sharif in contact met theater. Na op de jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag en De Acteerschool Rotterdam te hebben gezeten, wist hij in 2011 zijn eerste grote filmrol te scoren in ‘Edgie The Movie’. Daarnaast is hij te zien geweest in het programma ‘Achter Gesloten Deuren’ op Net5.

Sharif heeft gespeeld in producties van ‘Ro Theater & Wunderbaum’ en van ‘Ken Theater’. Nu is Sharif naast theatercollectief BlauwBloed, ook onderdeel van het gezelschap Bonne Chance. In September 2015 speelden zij hun eerste productie genaamd: ‘Perfect verleden’. In januari 2015 heeft hij bij SpraakuhlooS zijn debuut gemaakt in Spoken Word, en is hier verder in gegroeid.

In 2017 heeft Sharif zijn one man show Surinaams maar dan
anders weten neer te zetten. Een voorstelling waarbij hij op zoek gaat naar zijn eigen identiteit waarvan de wortelen gevestigd zijn in Suriname en hoe dat hem heeft gevormd als de man die hij vandaag de dag is’.

Naast zijn theaterwerkzaamheden is hij ook actief als spel en workshopdocent op het lager, middelbaar en hoger onderwijs en begeleidt hij sociaal zwakke jongeren om weer terug te keren in de maatschappij.

Wilt U Sharif Abdoelhak boeken voor een evenement, film productie of het geven van een masterclass of workshop?

Stuur dan een mail naar Productiehuis FLOW: info@productiehuisflow.nl